Monday, September 22, 2014

# Cabaran30Hari # KBBA

[Cabaran 30 Hari] Hari 22 - Destinasi Percutian Impian



Assalamualaikum!



Once upon a time, aku pernah bercuti sambil belajar ke Singapore masa Form 6 dulu. Tu la pun paling jauh pernah aku 'terbang' hehe.

Lepas tu, passport merah aku tak lagi bercop! kikiki~

Anyway, ada satu tempat yang aku teringin nak pergi makan angin jalan-jalan pusing-pusing bawa family kat satu pulau yang pernah menjadi rebutan 3 buah negara ini.




Boleh cam tak kat mana ni?? ^^


Inilah Pulau Sipadan, yang terletak di pantai timur negeri Sabah! Pernah menjadi rebutan 3 buah negara, iaitu China, Malaysia dan Filipina. Tapi, sekarang officially sudah menjadi milik kita!

Ada dulu aku tengok dokumentari pasal Pulau Sipadan ni, subhanallah cantik sungguh pulau dia! Batu karang yang tidak terusik dan laut jernih bak kristal sehingga boleh nampak di dasarnya .... anak-anak mesti suka mandi kat sini! ^^


Aduhhh tengok Sipadan Water Village Resort ni pun dah rasa macam nak 'terbang' jugak ke sana! hehe. Andai ada rezeki dan peluang kami ke sana, tentu seronok kan! ^^


Koleksi Cabaran 30 Hari


8 comments:

  1. Akak nak pi Maldives.....itu impian akak kalau ada jodoh kawen lg sekali...honeymoon la kunun...

    ReplyDelete
  2. semoga impian anda tercapai ye..
    jemput jalan2 di www.yatiadam.com

    ReplyDelete
  3. wow.. lawanya... mama berangan nak maldives, kalau ginilah.. pergi sipadan jer le.. hihi

    ReplyDelete
  4. ramai nak pergi sabah..memang syokk..air jernih je

    ReplyDelete
  5. Assalam... lama rasanya tak ziarah sini. Pulau sipadan tu mmg cantik, saya pernah menonton rancangan dokumentari yg menyatakan ia merupakan antara pulau yg paling cantik di dunia. Tempat tujuan kaki2 penyelam juga sbb bnyk batukarang yg cantik2.. Apa pun, semoga tercapai apa yg dihajatkan... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  6. memang cantik kan pulau sipadan nie..farah pn teringin nak p jugak..=D

    ReplyDelete

Apa kata korang?