Fikir Banyak Kali Sebelum Pakai!

Monday, September 01, 2014


Assalamualaikum!




Haaa pernah dengar peribahasa 'Alah membeli menang memakai'? Kali ni aku olah jadi 'Gatal membeli tapi tak pakai!' hahaha. Baju skirt ni aku beli kat kedai bundle sebelum puasa aritu! Kali pertama tengok, terus jatuh cinta! Harga pun muraaaaaah sesangat, cuma RM5 untuk yang kaler pink dan RM10 untuk yang baldu tu!

Walaupun bundle, tapi kualiti kain dia memang cun! Ni kalau pakai dengan jaket atau cardigan dan seluar panjang ok gak ni kan! Anak-anak pun tengok cakap ehhh cantiknyeeee! Ha ok la tu, budak-budak suka, bapak budak lagi suka! wahahaha :p

Balik umah, terus sarung berdiri depan cermin. Sekali masuk dua orang budak ni cakap "Amboiiii ibuuuuu seksi-seksi ni nak gi mana?? mana leh pakai seksi-seksi camni bu? tuuu nampak bahu ibu tu...haishhhh ibu blablablablablablabla"

"Errr.... ibu pakai ngan jaket panjang (tunjuk cardigan) tu ngan seluar panjang la. Bukan pakai camni terus"

"Oohhhh ....boleh la boleh la"

Fuh! *lap peluh kat dahi*

Bagus juga ada 'konsultan' fesyen tak berbayar merangkap pengkritik tegar merangkap ustazah dalam umah ni hehe. Jangan buat gila nak pakai camni je pastu kuar umah! Mau Pak Jelan hambat aku ngan getah paip kang hehehehe :p




Aku nak pakai dalam umah pun kena fikir berpuluh puluh puluh kali. Inikan pulak nak pakai untuk jenjalan kat luar huhu. Tak sanggup aku dengar lagi komen si Mira macam semalam hehe :D

Tenangla 'kamu' berdua disitu huhu. 



You Might Also Like

15 pengomen comel

  1. Ala pakai la kak.. sekali sekala seksi di umah. Heee. Okla tu digayakan dengan cardigan. Kena berani sis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakai di umah lg bahaya ty, kena sound ngan anak kaw² nanti hehehe :D

      Delete
  2. Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Datang merayau-rayau ke sini.. Jenguk rakan #KelabBloggerBenAshaari .. Cool...

    ReplyDelete
  3. seksi kat dlam rumah xper..jgn keluar laman dah lerr//hihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam umah ada ustazah kecik ni kak nor, konirm kena hentam nanti hehehe :D

      Delete
  4. Pakai depan suami la kak hanim! Aum! haha

    ReplyDelete
  5. Laaa...igt pakai ape..hehhehe..pakai dalam bilik je kak...suwit gtu...

    ReplyDelete
  6. Haha... Ank2 dh besar mmg terbntut nk seksi meksi nih..

    ReplyDelete
  7. kat rumah ok lagi..tapi kalau kat luar pun ok jugak..boleh pakai ngan cardigan panjang kan..

    ReplyDelete
  8. Saya antara peminat bundle.. ada baju bundle yg gred baik harga dia tersgt mahal klu beli 1st hand. Tp bila beli bundle, harga tersgt murah & kualiti mmg lah tersgt ok. Kpd yg tak tau hal2 bundle ni pasti ingat kita layan baju mahal2 hehee..
    Basuh 2 - 3 kali oklah tu.. bundle best.. :) :)

    ReplyDelete
  9. cantik tu tapi pakai kat rumah jer ler....hihi

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM