Nasi Ayam Sedap Dan Murah!

Sunday, November 16, 2014


Assalamualaikum!

Malam tadi sampai umah dekat kul 12 tghmalam. First time anak-anak balik lewat malam semalam huhu. Penat berkinja di Legoland tak habih lagi ... rasa macam nak extent semalam lagi haha! Kakak dan adik pun dah lupa Isninnya ada sekolah lagi huhu.




Petang ni pun ada satu event lagi. Tapi sebelum tu kita isi perut dulu ye hehe. Nak tahu mana boleh dapat nasi ayam yang murah dan sedap??? Dah la sedap, nasinya boleh tahan banyak pulak tu! Puas makan sepinggan ...!


Sebelum ke Subang, kami singgah di gerai Pak Isa kat Desa Pandan ni. Nama gerai Isa Nasi Ayam ..... memang dah terkenal kat sini bertahun-tahun! Orang-orang kat sini memang dah kenai sangat dah nasi ayam dia ni. Mak ngan abah dulu pun suka makan nasi ayam di sini, dan sekarang menurun ke kami pulak hehe.










Biasa dia start jual dalam kul 12.30tghari. Tadi kami sampai dalam kul 12.10tghari, Kul 12.40 tghari orang dah kerumun nak membeli. Mujur kami order awai lagi ...! Fuh!

Gerai ni bukak setiap hari kecuali hari Selasa. Hari Jumaat tutup sejam untuk bagi laluan solat Jumaat. Dulu aku biasa kecewa sebab gi kul 2 lebih, nasi ayam dia dah habis huhu. Sebab tu kalau nak makan nasi ayam kena gi awai ... kalau tak melopeh!

Penat aku berceloteh harga tak sembang lagi kan hehe. Nasi ayam sepinggan kat sini berharga RM4.50! Murah baq ang! Lama dah pakcik ni maintan harga nasi ayam ni. Tempat lain nasi ayam dah cecah RM5.50-RM6.00 tapi pakcik ni maintain RM4.50! 

Puas makan hokkey ..! Tu pasal la setiap hari nasi ayam dia laku tanpa gagal! hehe. Tadi kami order 3 nasi ayam + 1 nasi tambah+ pedal goreng hanya RM18 je! Gerai lain aku gi nasi ntah ape-ape, sup dia bagi sup 'bodo' je macam air kosong letak garam. 

Tapi yang ni alhamdulillah ... tervaeekkkk! Tu la ... kalau kita jual 'barang' baik orang akan datang balik cari kita. Tak gitu dongggg ...? :D



You Might Also Like

11 pengomen comel

  1. Yap btl tu kak, klau kta meniaga dgn cara baik.pasti org akan dtg slalu

    ReplyDelete
  2. Fuh mana nak dapat nasi ayam semurah tu zaman tu nie D:

    ReplyDelete
  3. Kat sini nasi ayam rm 4.00 tapi ada satu kedai nie jual nasi ayam 3.00 ...

    ReplyDelete
  4. pergh biase satu set pinggan nasi ayam dye letakkan sekali ayam nuh,. bila tengok gambar macam berbaloi je if makan.. hihi. sedapnya kak. makan mesti kenyang punyee.. thanks kak sharing :D

    ReplyDelete
  5. Berniaga kalo jaga kualiti dan servis ditambah pula dgn harga yg berbaloi, kompem akan ada return customer.. semoga kedai ni sukses..area mana desa pandan ni sis,?landmark?

    RESIPI DORAYAKI KEGEMARAN DORAEMON

    ReplyDelete
  6. Betul..nak berniaga kena macam ni la.. buat betul2..buat bagi orang tak kedekut nak beli lagi dan lagi..

    ReplyDelete
  7. ko kan nim,suka betul seksa jiwa raga aku huwaaaaaa ko la penghancur diet ku hahahahha

    ReplyDelete
  8. Dah lama tak makan nasi nie bila tengok anim share terus rasa nak makan..huhuhu..favorite farah kot nasi ayam nie..=D

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM