[Review] Cetak Lebih Banyak Gambar Dengan Mizo Venture - Inspire the Perfections

Thursday, April 30, 2015


Assalamualaikum!

Bila kali terakhir aku gi kedai untuk cuci gambar? Errmm...tak ingat dah aku hehe. Tapi memang dah lama jugak la ... lebih-lebih lagi sejak ada smartphone ni, semua gambar hanya simpan dalam memory card ataupun thumbdrive. Nak bawa gi kedai cuci kesemuanya ... mau gugur rambutku nak bayar nanti!hehe ...

Tapi hajat hati ni masih nakkan sesuatu yang ada sentimental value. Contoh macam gambar anak-anak, memang banyak giler dalam handphone, iPad dan laptop. Tu belum lagi gambar-gambar dalam Tab Pak Jelan ...! Teringin sangat nak adakan satu album untuk letak semua gambar ni. So, nanti bila anak-anak dah besar, diaorg boleh belek-belek balik gambar-gambar lama diaorang.




So, baru-baru ni aku dapat tahu pasal MIZO Venture yang menyediakan perkhidmatan mencetak gambar secara online di FB. Wow menarik ni ..! Biasanya aku sendiri kena gi kedai gambar, tapi sekarang ni mana ada masa nak singgah menyinggah dah. Balik keje pun dah malam, nak masak untuk keluarga lagi, nak uruskan rumahtangga lagi ...memang takda masa nak menyinggah.

Yang menariknya, MIZO Venture ni servis dia pantas dan sedia melayan kerenah pelanggan yang cerewet macam aku hehehe. Banyak kali jugak aku minta tukar gambar ..tapi diaorang sikit pun tak merungut! Layanan yang diberikan memang tip top dan memuaskan.

Apapun, keutamaan aku selain dari layanan yang baik adalah kualiti dan performance servis yang ditawarkan. Dengan MIZO Venture ... aku sangat berpuas hati sebab apa yang aku nak itulah yang aku dapat! :D


MIZO Venture - Inspire the Perfections

a) MIZO Venture menawarkan photo printing service kepada pelanggannya dengan pakej harga yang cukup berbaloi setaraf dengan kualiti gambar yang dihasilkan

b) Harga yang ditawarkan :
  1. 4R : RM0.50/pc
  2. Instax mini size (plain border): RM0.35/pc 
  3. Instax mini size (pattern border) : RM0.40/pc 
  4. Instax mini size (with caption): RM0.40/pc
  5. The MINI instax mini (2" x3") : RM0.25 (boleh letak caption) [TERBARU]
  6. 8R: RM4
  7. A4: RM5
Kos penghantaran : minimum RM7 (Semenanjung) & RM10 (Sabah & Sarawak)
c) Menggunakan Glossy Photo Paper (265 gsm)
  • kertas foto berkualiti tinggi
  • permukaan yang licin
  • kualiti gambar yang berkilau
  • penghasilan warna yang menarik

d) Tempoh proses : 3-7 hari bekerja untuk menyiapkan tempahan.

e) Segala promosi termasuk free postage/diskaun akan diumumkan di FB MIZO Venture dari masa ke semasa.

f) Tempahan akan diproses setelah bayaran diterima. Tiada COD.

g) Tiada caj GST dikenakan


Bila dah siap pilih gambar yang sesuai, aku terus emelkan kesemua gambar tu kepada mereka. Boleh hantar melalui Dropbox juga. Untuk Instax mini size (pattern border) kita boleh customize sendiri jenis pattern border yang kita nak. Apa itu instax mini? macam mana rupanya? pattern border yang macam mana? haaa ...nantikan aku tunjukkan ye :D

Nak letak caption kat gambar pun boleh! Kita sediakan sendiri caption untuk gambar yang kita nak. Nanti diaorg akan letak kat gambar tu. Kiranya, kalau kita nak buat versi ala-ala komik dalam album kita pun boleh hehe.

 


Tadaaaa ..! ni contoh gambar berukuran 4R. Kualiti gambar yang jelas dan permukaan yang licin. Saya suka saya suka! ^^




Haa ...inilah gambar instax mini size yang aku ceritakan tadi. Yang ni jenis plain border, means border gambar kosong je. Memang cute kecik comei je ...! :)




Yang ni pulak instax mini size (pattern border). Yang ni kita boleh minta diaorang buatkan atau pilih sendiri jenis border yang kita nak. Senang citer, kita boleh cari kat google terus. Kemudian, PM je gambar pattern tu kat diaorang dan akan terus dicetak pada gambar yang kita nak. Kalau taknak letak pattern, nak letak caption pun boleh. 

Perghh ... suka sangat dengan gambar instax mini ni! hehe :D




Tertanya-tanya juga aku besar mana gambar instax mini tu? Haaa ..see! lebih kurang saiz kad pengenalan kita je rupanya hehe. Boleh la nanti gambar ni letak dalam dompet kan. Saya suka saya suka! ^^




Yang ni gambar raya tahun lepas berukuran 8R. Aku suka dengan lighting dan penghasilan warna pada gambar ni. Terserlah kemerahan kami sekeluarga hehehe. 




Yeaaayy! Alhamdulillah ...akhirnya aku dah ada koleksi gambar untuk dimasukkan ke dalam album keluarga. Happy sangat dapat balik sentimental value untuk kenang-kenangan bersama keluarga. Kalau korang tengok, aku cetak banyakkkkkkkk sangat kan! hehe. Sebabbbbb ... bila korang cetak banyak, korang jimat banyakkkkk jugak! :)

Eh ..bukan aku sorang je yang suka dengan servis MIZO Venture ni tau ... :)

TESTIMONI





Yang bestnya, MIZO Venture turut memberi diskaun pada pelanggan yang buat repeat order. Perghh...tak perlu nak bersusah payah gi kedai gambar dah pasni. Semuanya hanya di hujung jari ..! hehe. Mudah...cepat...jimat! :)

So, kalau korang berminat nak tempah dan tahu lebih lanjut mengenai MIZO Venture dan servis mereka, boleh terjah :


Emel : mizoventure@gmail.com




Suka sangat dengan gambar instax mini ni, dapat je terus cari fridge magnet nak kasi lekat kat cpu hehe. Balik rumah sambung lekat kat peti sejuk plak hehe.


You Might Also Like

5 pengomen comel

  1. Haa tenkiuuu... baru tfikir nak cuci gmbar, tp takde masa lg nak ke kedai gambar...hihi

    ReplyDelete
  2. sekarang nie semua buat deal melalui online jer.. tak payah ssh pi kedai kan.. farah pun ada banyak gambar yang tak cuci lagi nie..nnti boleh dipertimbangkan.. =D

    ReplyDelete
  3. nak jugak la..harga pun murah je..

    ReplyDelete
  4. dah lama tak cetak gambar...semenjak ada memori card..semua ada dalam tu....

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM