Monday, April 20, 2015

# Cerita My Pearls # Family

Video Lama


Assalamualaikum!



Ya Allah ...! Akhirnya aku dapat balik semua video anak-anak aku dari akaun fb lama. Akaun fb yang lama dulu telah dibolosi oleh hacker.... hurmm. Syukur alhamdulillah .... Pak Jelan berjaya 'menyelamatkan' semua video ni, kalau tak habislah kenangan kakak dan adik masa kecik-kecik dulu huhu.

.




Tersengih-sengih tengok video ni ...sebak pun ada T_T. Time ni baru umur 3 tahun, tapi kakak dah pandai ambil hati ibu. Kakak memang cukup suka nyanyi lagu 'ibu ..engkaulah ratu hatiku', siap dengan raket sebagai 'gitar' hehe. Kedua-duanya kesayangan ibu ... bahagia sungguh masa ni :')

Yang kat dinding tu adalah hasil seni dua beradik ni hehe. Time ni inspirasi datang mencurah-curah sampai tak cukup dinding nak tulis ...! Biasa la tu kan ... takda ibu marah pun.





Time ni masing-masing dah pandai menyakat ...! kakak cubit adik, adik cubit kakak. Akhirnya adik nangis tapi tak kuar air mata pun hehe. Bakat drama swasta betul si Mira ni ye .... ngeeeee. Kakak still dengan lagu kegemaran dia ...sayang kakak dan adik! :')





Masa ni kakak memang dah mula menunjukkan minat pada buku-buku bergambar dan nombor. Gelihati ibu bila dengar kakak sebut 'apat' hehehe. 

Semua video ni dirakam menggunakan Nokia E72. Jadi, kualiti video tu tak seberapa sangat hehe. Apapun, momen terindah ketika mereka kecil sangat mencuit hati ini. Suka pun ada .... sebak pun ada...:')


Walaupun akaun fb lama telah dihack, tapi gambar-gambar dan video lama masih boleh dilihat di situ. Aku request jugak kat Pak Jelan supaya 'selamat'kan semua gambar dan video tu sebelum lenyap ditelan Mark Zuckenberg. Tak semudah itu kami nak dapatkan balik, tapi alhamdulillah .... Pak Jelan memang terer ar! hehe.


3 comments:

  1. alolololo kecik2 je lagi mereka.. omey sangat!

    ReplyDelete
  2. yelah payah tuh nak cari balik kenangan lama kan.. at least video ni

    ReplyDelete
  3. Video2 lama anak memang benda paling best walau di tonton banyak kali..heehe...saya memang simpan video2 lama dalam satu pendrive..dalam tu memang ada video dan gamabr2 anak2 je..maklum la memang suka ambik gambar dan rakam video..ehehhe

    ReplyDelete

Apa kata korang?