Wednesday, April 27, 2016

# Mee Bandung # Mee Udang

Antara Mee Bandung Muar & Mee Udang ...


Assalamualaikum!


Lokasi yang sama ...
Kedai yang sama ...




Tetapi, dua harga yang berbeza ....
Kenapa bayar lebih? ....




Hahahahaha .... dah macam iklan tribago plak dah :p

Hari tu pi singgah lagi pekena mee kat kedai yang sama aku pekena mee bandung muar tulang. Tapi, kali ni aku pilih mee udang pulak. Adakah aku akan 'terangkat' dengan kesedapan mee udang seperti mana mee bandung muar tulang sebelum ini?

Jawapannya ....tettttt! Tak sesedap mee bandung muar tulang dia, ok je biasa biasa. Udang tu kalau guna udang laut memang kaw kaw sedap dia, tapi ni dia guna udang biasa dalam 4-5 ekor pastu susah nak kopek kulit. 

Kesimpulannya, aku lebih suka mee bandung muar tulang tu lagi. Next time, nak try asam pedas ikan pari dia pulak ... ngeeee ....

:)


9 comments:

  1. masak sendiri la. hahaaha .. mee bandung sedap. tapi kena req. mee tu cuci bersih2 sampai bersihhhhhhhhh baru leh makan .

    ReplyDelete
  2. tengok entry ni time petang2 macam ni memang buat haru perut..lapar derrrr...adehhhhh

    ReplyDelete
  3. mee udang kak laila jugak terbaik! hehehehe

    ReplyDelete
  4. aigoo. sedapppnya.. rindu ngan mee bandung, sat minggu ni balik kg kt muar mmg try la pasni

    ReplyDelete
  5. pergh dua dua mee ni ain suka ... tertelan air liur . hehhee..

    ReplyDelete
  6. Tapi dalam gambar nampak mee udang lagi sedap haha

    p/s: singgah lah baca kalau sudi :) http://husnawho.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete
  7. Saya mmg penggemar mee bandung muar... tu yg singgah tu nak tengok hehee.. :) :)

    ReplyDelete
  8. Yup. Mee udang, udang kena marveles. Fresh br best.
    Kat pj plak kedai ni, x dpt aida merasa..

    ReplyDelete

Apa kata korang?