Monday, December 12, 2016

# Kecantikan & Kesihatan # Tips

Sihat & Selamat Dengan Produk LERY GROUP


Assalamualaikum!


Pernah terfikir tak bahawa produk yang kita gunakan untuk seisi keluarga tak kiralah samada ubat-ubatan mahupun bahan pembersih di rumah mempunyai bahan kimia yang membahayakan? Inilah yang menjadi kebimbangan kita kerana tanpa sedari, diri kita dan keluarga mungkin terdedah dengan risiko bahaya alahan atau penyakit akibat kandungan bahan kimia dalam produk tersebut!

Sebagai ibu, aku juga tidak lari dari kebimbangan ini kerana jika difikirkan semula kebanyakan produk yang kita gunakan setiap hari pasti mempunyai bahan kimia! 



Sebenarnya, tak susah nak cari produk yang bebas bahan kimia. Kenapa aku cakap macam tu? Sebab kalau korang baca blog aku ni, confirm korang tak perlu susah payah cari merata sebab aku sendiri akan kongsikan produk keluaran LERY GROUP ni yang selamat dan sihat untuk seisi keluarga πŸ˜‰

Keistimewaan produk keluaran LERY GROUP ni adalah ia berasaskan MINYAK PATI SERAI WANGI dan FORMULA yang dihasilkan TIADA BAHAN KIMIA, TIADA KANDUNGAN DEET (bahan aktif dalam penyembur serangga), TIADA KANDUNGAN ALKOHOL dan yang paling penting ia SELAMAT UNTUK KANAK-KANAK.


2 in 1 Multipurpose Cleaner 
1 Liter : RM 16.90
10 Liter: RM169.00


2 in 1 Multipurpose Cleaner 
500ml (Semburan): RM9.00 


Fungsi:

πŸ‘‰80% agen penghalau serangga seperti lipas, semut, cicak, lalat, lipan, tikus dan sebagainya

πŸ‘‰Dapat mengurangkan bau hapak pada sofa, karpet, tilam dan bantal
πŸ‘‰Dapat membunuh pepijat pada tilam, bantal, sofa dan karpet
πŸ‘‰Dapat membersihkan sebarang permukaan seperti lantai, kabinet, meja dan sebagainya
πŸ‘‰Dapat menghilangkan kotoran degil seperti kotoran yang bergetah dan gris
πŸ‘‰Dapat menghilangakan kotoran degil pada pakaian


Cara Penggunaan:


πŸ’¨Hanya perlu campurkan 2 penutup sukatan 2 in 1 Multipurpose Cleaner dengan setengah air baldi (bagi 1 botol 1 liter atau 10 liter) dan mop.

πŸ’¨Untuk masalah serangga serius, para pelanggan perlu mengemop sebanyak 2 kali sehari untuk 3 hari berturut-turut.

πŸ’¨Untuk tujuan mencuci lantai, tandas dan sebagainya, hanya semburkan sedikit mengikut anggaran masing-masing, kemudian sental dan bilas.

πŸ’¨Untuk tujuan mengelap sebarang permukaan seperti meja, cermin, tingkap dan sebagainya, hanya semburkan 2 in 1 Multipurpose Cleaner dan lap. Tidak perlu bilas sebagainya, hanya semburkan 2 in 1 Multipurpose Cleaner dan biarkan. Semburan perlu dilakukan 2 kali setiap hari untuk 3 hari berturut-turut.


Citronella Shower Gel Anti Aedes & Zika 

500ml : RM16.90


Fungsi:


πŸ‘‰Bertindak sebagai gel mandian yang mencegah dari terkena gigitan nyamuk Aedes dan Zika
πŸ‘‰Melembutkan kulit
πŸ‘‰Menyegarkan badan
πŸ‘‰Air bilasan mandian yang mengalir ke saluran paip dapat menghalau serangga-serangga yang berada di dalamnya seperti lipan, cacing halus dan semut
πŸ‘‰Mengharumkan bilik mandi.
πŸ‘‰Dapat membunuh bakteria pada kulit.
πŸ‘‰Dapat dijadikan sebagai losyen bagi mencegah gigitan nyamuk terutama apabila menyertai aktiviti perkhemahan dan merentas desa.


Cara Penggunaan:


πŸ’¨Letakkan sedikit Citronella Shower Gel Anti Aedes dan Zika pada tapak tangan dan campurkan sedikit air dan lumurkan pada badan serta bilas

πŸ’¨Bagi penggunaan losyen, hanya lumurkan sedikit pada lengan dan kaki atau leher sebelum memulakan aktiviti perkhemahan dan merentas desa


Moisturizing Hand Wash : RM 15.90



Fungsi:


πŸ‘‰Dapat membunuh bakteria pada tangan
πŸ‘‰Dapat melembutkan tangan
πŸ‘‰Air bilasan tangan yang mengalir ke dalam saluran paip dapat membunuh serangga di dalamnya

Cara Penggunaan:


πŸ’¨Letakkan sedikit cecair pencuci tangan pada tapak tangan, gosok dan bilas.

Insect Repellent 
55 ml : RM 7.90,1 liter: RM 30.00 
500ml: RM 15.00 , 10 Liter : RM300.00


Fungsi:

πŸ‘‰100% bertindak sebagai agen penghalau serangga dan tikus (terutama masalah serangga yang serius)
πŸ‘‰Bertindak sebagai pengganti kepada AEROSOL yang TIDAK merbahaya kepada kanak-kanak
πŸ‘‰Bertindak sebagai 100% agen untuk mencegah dan menghilangkan bau bilik yang hapak
πŸ‘‰Bertindak sebagai aromaterapi yang berfungsi melegakan tekanan emosi dan membunuh bakteria di dalam udara
πŸ‘‰Bertindak sebagai penghalau semut dan serangga yang lain pada tumbuh-tumbuhan 
πŸ‘‰100% dapat membunuh anai-anai.

Cara Penggunaan:


πŸ’¨Hanya semburkan Insect Repellent pada bahagian yang diinginkan. TIDAK PERLU dilap

πŸ’¨Untuk masalah serangga yang serius semburkan 2 kali setiap hari untuk 3 hari berturut-turut

πŸ’¨Untuk masalah bilik yang berbau hapak, campurkan Insect Repellent dengan sedikit air (mengikut anggaran masing-masing dan keluasan bilik) ke dalam mesin aromaterapi dan pasangkan untuk setiap 1/2 jam (mengikut tahap masalah bau hapak tersebut)

πŸ’¨Untuk mengelakkan dari serangga pada tumbuh-tumbuhan, hanya semburkan Insect Repellent pada tumbuh-tumbuhan dan biarkan.

Kombo Kembara (Citronella Shower Gel Anti Aedes & Zika 100ml, Moisturizing Hand Wash 100 ml dan Insect Repellent 55ml): RM 29.00


Kombo Kembara ni sesuai sangat bagi mereka yang suka travel. Masuk hutan tak perlu tergaru-garu dah, pek Kombo Kembara ni insyaAllah boleh melindungi korang dari gigitan nyamuk dan serangga.

Untuk makluman korang, walaupun produk keluaran LERY GROUP baru 3 bulan menapak dalam pasaran tempatan, tapi sambutan yang diterima amat menggalakkan terutama dari syarikat-syarikat korporat dan persendirian. antara pelanggan korporat mereka ialah Hotel Royale Chulan Kuala Lumpur, Hotel Cyberview Resort & Spa Cyberjaya, Kelab Golf Saujana Subang, Hotel Le Meridien Kuala Lumpur, Hotel Pam Inn Ampang, Nasi Kandar Kajang Bangi, Tadika Adeela Melawati, Perbadanan Usahawan Nasional Berhad dan banyak lagi.

Dimana boleh dapatkan produk keluaran LERY GROUP ni? 

Haa korang boleh beli secara online di Lazada Malaysia, atau boleh dapatkannya di pasar mini terpilih seperti GJ Mart di AU2 Keramat, Pasaraya As Syakirin Melawati dan Suri Halal Mart, Ukay Perdana. Dan pada awal tahun 2017 nanti, produk keluaran LERY GROUP akan dipasarkan di rangkaian hypermarket di Malaysia.

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari :



LERY GROUP SDN. BHD.
SC-SG-24, JALAN UP1/1D
SPRING VILLA , UKAY PERDANA
68000 AMPANG, SELANGOR DARUL EHSAN
MALAYSIA.

HOTLINE:
+6016 644 9105

CUSTOMER CARE HOTLINE:
+6019 296 9756


5 comments:

  1. sini takde lagi. nmpknya kena beli online :D .minat dengan yang Insect Repellent

    ReplyDelete
  2. sekarang banyak dah produk kebersihan mandian berasaskan tumbuh2an.. bagus digunakan berbeza dgn ada kandungan limia..

    ReplyDelete

Apa kata korang?