Burger & GST

Friday, April 03, 2015


Assalamualaikum!




GST pertama aku .... 

Bunyi macam baru dapat 'anugerah' rasa ... ekekeke :p. Kelmarin makan tengahari disponsor dan semalam aku bawa bekal nasi. Hari ni pun aku bawa bekal nasi ngan sup ayam tapi tekak gatal nak makan burger pulak. Dasar kuat makan! Lepas burger ni tak tau la ape lagi yang akan aku kunyah hahaha.

So, aku pun berjalan kaki la ke kiosk burger ramly kat LRT Taman Jaya tu. Ada 2 burger kesukaan aku setakat ni ... burger lembu cheese dan oblong. So aku order oblong ... RM3.50.

Kalau dulu aku teringin nak makan oblong aku akan stenbai RM3.50 cukup-cukup dalam poket. Tapi hari ni aku kena up lagi duaposen untuk dapatkan oblong kesukaan aku.




Oohhh gitu .....

Aku ingatkan McD, KFC, A&W je kena GST, rupanya Ramly Kiosk pun ada ye hehe. Check dalam senarai barang GST memang ada la perkataan 'burger' tu huhu. Check GST register kat resit tu pun betul ada. McD memang dah lama aku tak makan ..so pilihan aku semestinya produk tempatan terutama Ramly dan produk burger bakar. 

Hampir semua makanan yang aku suka ada GST la ni. Nak makan kat luar pun kena fikir dua tiga kali ni. Tadi aku try usha page Burger Bakar Abg Burn ... menarik giler promosi burger dia! Aku pun lama dah tak pekena burger bakar ni ..mana nak dapat semurah RM5 macam ni!

Tapi pastu .....




Hurmm ..... 


You Might Also Like

7 pengomen comel

  1. anim...sedapnya oblong...hua..nak cari jugak

    ReplyDelete
  2. dah tak boleh nak lari kak...hiihi

    ReplyDelete
  3. Burger tak payah makan.....daging burger adalah daging yang diproses.....daging mengambil masa 7 hari untuk dicerna oleh usus.....barangkalian kena kanser usus adalah tinggi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good sharing abg khai! Tak selalu makan tapi takut juga ni huhu

      Delete
  4. ena pun dah lama tak makan burger bakar abg burn
    Tak lama tak merayau keluar dari hostel waktu malam. Esok nak pergi la makan dan maybe esok gst pertama ena. Ekekek

    ReplyDelete
  5. Skrg nak makan semua kena gst dh anim... Ermmmm

    ReplyDelete
  6. Hmm.... nk kena proses sendiri la gamaknya lepas ni kan... Sbb bahan mentah je tak kena GST ni..

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM