Breaking

Showing posts with label Baju Raya. Show all posts
Showing posts with label Baju Raya. Show all posts

Monday, May 25, 2020

Monday, May 25, 2020

Fesyen Baju Raya 2020


Assalamualaikum! Walaupun tak balik kampung, walau hanya beraya di rumah sendiri, baju raya mesti ada! Tahun ni bersempena Covid-19 dan kerana kena keja hari raya, maka fesyen baju raya tahun ni unik sikit.

Tahun ni adalah tahun yang paling banyak aku beli baju raya. Memang 'invest' betul dalam baju raya dan tudung raya. Cukup merbahaya shopping online ni kan hahaha, pantang klik je. Tapi aku bukan beli yang mahal-mahal, sekadar murah dan selesa untuk dipakai dirumah.


Sunday, April 12, 2020

Sunday, April 12, 2020

Fesyen Baru Raya 2020


Assalamualaikum! Nampak gaya kita akan berpuasa dalam suasana musim Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) la ye. Puasa dan raya kita pasti takkan sama macam tahun-tahun lepas. Begitulah juga dengan fesyen baju raya tahun ini. Biasanya, 3-4 bulan sebelum puasa kita dah berangan nak pakai baju warna tema apa, corak apa, designer mana, dah start beli kain, atau dah start pilih baju secara online tinggal nak masuk cart dan check-out je lagi kan.

Tapi kali ni, ramai yang dah kongsikan fesyen baru raya untuk tahun 2020, versi CoVID-19 hehe. Tak tahu nak gelak ke nak nangis.

Thursday, July 17, 2014

Thursday, July 17, 2014

Hantar Jahit Atau Beli Siap?


Assalamualaikum!

Inilah bidang kuasa aku setiap tahun hehe. Bab baju raya anak-anak dan sendiri memang departmen aku. Tapi, setiap tahun pun jadi kalut sebab ni. Orang lain dah hantar dah kain pasang kat tailor masing-masing dari bulan 5 lagi! Aku je yang tak readynye ...

Tema? jangan tanya aku tema apa tahun ni. No idea! Asal sarung di badan cukup kainnya dan tutup segala ok la. Selalunya, raya ni budak-budak je yang eksitednya. 

Dah berapa tahun aku tak hantar kain jahit baju raya? Hurmmm ada 4 tahun dah kot start 2010. Kat Kuantan pun susah nak cari tailor yang berkenan di hati. Kalau ada pun kedai tailor Cina kat Jaya Gading nuuuu! Pernah sekali aku hantar kain nak buat baju Puspanita, buat baju kebaya labuh gitu. Tup tup aku kena RM90 hengget! 

Wednesday, July 24, 2013

Wednesday, July 24, 2013

Persediaan Raya.

Assalamualaikum!~

Ada ke takda? Ala kadar atau ala diva? Simple atau bling-bling? Semua tu dok berlegar dalam paler otakku. Apapun takda lagi. 

sumber : fb

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.


All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.